facebook

Waarom gebruiken we PU isolatie op daken?

PU isolatie is toepasbaar in de gehele gebouwschil. Dat geldt ook zo voor daken.

Een slecht geïsoleerd gebouw verliest de meeste warmte via het dak, warmte stijgt tenslotte op. Vanuit de overheid worden er daarom de strengste eisen gesteld aan dakisolatie in vergelijking met gevel- of vloerisolatie. Met de uitstekende eigenschappen van PU isolatie vormt dit geen enkel probleem.

PU isolatieplaten zijn beloopbaar

PU isolatie is relatief dun en licht en heeft een hoge isolerende werking en heeft daarom weinig invloed op de bouwconstructie. Maar dat wist je al.

Op een plat dak is het echter ook belangrijk dat je er gewoon op kan lopen. Je hebt immers vaak technische installaties zoals zonnepanelen of airco units op het dak staan waar regelmatig onderhoud aan moet verrichten. Wie een stapje verder gaat, denkt aan gebruiksdaken. Zo kan je perfect een dak hebben met de mogelijkheid voor ontwerp van een terras . Of wat dacht je van een eigen stadstuintje? PU isolatie maakt dit allemaal mogelijk.

PU isolatie is toepasbaar op alle warme dakconstructies

Er zijn verschillende manieren om je dak waterdicht te maken. De meest bekende is wellicht het gebruik van bitumen dakbanen in 1 of 2 lagen. Deze kunnen geballast, gekleefd of mechanisch bevestigd worden. PU isolatieplaten zijn combineerbaar met al deze methodes. Daarnaast zijn ze ook perfect te gebruiken in combinatie met kunststof dakbedekkingen (PVC) of EPDM.

Voordelen PU isolatie op het dak

  • Uitstekende isolerende werking
  • Geschikt voor iedere dakhelling
  • Vochtwerend
  • Lichtgewicht
  • Snelle terugverdientijd
  • Combineerbaar met alle daksystemen
  • Maatvast
  • Drukvast en beloopbaar

PU isolatie voor ieder dak

PU isolatiemateriaal is ook voor daken de beste keuze. Voor iedere dakconstructie is er een oplossing. Zo zijn PU isolatieplaten ideaal voor platte en hellende daken, terwijl je met gespoten PU schuine daken zelfs l aan de onderkant kan na-isoleren. PU isolatie biedt voor ieder dak een oplossing.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: