facebook

Muren isoleren met PU

PU biedt uitstekende oplossingen voor heel de gebouwschil. Zo kan je PU isolatiemateriaal perfect gebruiken voor het isoleren of na-isoleren van je spouwmuur. In de eerste plaats zorg je er zo voor dat je warmte in de winter binnen en in de zomer buiten houdt. Goed geïsoleerde muren leveren niet alleen een energiebesparing op, maar verhogen ook het comfort.

Bijna driekwart van de huizen met spouwmuren in Nederland is al geïsoleerd en bij nieuwbouw gebeurt dit standaard. Er wordt bij nieuwbouw vaak gekozen voor PIR isolatieplaten vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen en omdat het een relatief dun en licht materiaal is. PU isolatie is dus een logische keuze.

Voordelen spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn:

  • Energiebesparing, minder CO2 uitstoot
  • Een comfortabel binnenklimaat
  • Minder kans op vochtproblemen
  • Snelle terugverdientijd bij na-isolatie

Na-isoleren

Om bij bestaande bouw de spouwmuren te vullen met PU isolatiemateriaal wordt gespoten PU gebruikt. Dit wordt in vloeibare vorm in de muren gespoten en waarna het snel uithardt. Het resultaat is een naadloos opgevulde spouwmuur met een goede isolatie en luchtdichtheid. In combinatie met het isoleren van de rest van je gebouwschil, creëer je een luchtdichte spouwmuur waarbij een gelijkmatige binnentemperatuur beter is te regelen. Dit is niet alleen comfortabel, maar zo voorkom je ook vochtproblemen door condensatie. Uiteraard wordt er voorafgaand het aanbrengen van na-isolatie afdoende aandacht geschonken aan het behoud van noodzakelijke ventilatie.

Uitvoering

Het vullen van een spouwmuur is specialistisch werk wat alleen gecertificeerde bedrijven verantwoord kunnen uitvoeren.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: