facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

07 – PIR is dichtbij

PIR is dichtbij

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat PIR een hele korte logistieke keten kent. Zwaar, milieubelastend vervoer is dus niet nodig. En dat is heel goed voor het milieu. Als je slim bent, kies je voor PIR.

PU, de familie kunststoffen waartoe PIR behoort, vind je overal om je heen. In alledaagse producten als schoenen, koelkasten, vliegtuigen maar ook, minder alledaags, bijvoorbeeld in de vorm van artificiële hartkleppen.

Maar behalve in producten is PIR ook dichtbij vanuit logistiek oogpunt. De grondstoffen voor het produceren van PIR zijn namelijk allemaal in West-Europa te vinden. Dat betekent dat fabrikanten nooit ver hoeven te rijden om groothandels of bouwbedrijven te bevoorraden. Maar dat is niet de enige reden dat de logistieke keten van PIR milieuvriendelijk is. Voor PIR isolatie zijn geen rotsen of stenen nodig zoals bij diverse alternatieve isolatiematerialen. En dus is er ook geen sprake van energie-intensieve ontginning in mijnen, groeven of transport op vervuilende schepen.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over de korte logistieke keten van PIR vind je via onderstaande link:

  • Deze video demonstreert de enorme diversiteit aan toepassingen van Polyurethaan in ons alledaagse leven.

Uitgebreidere informatie over het integrale milieueffect van het  gewicht en de isolatiewaarde van PIR vind je via onderstaande link:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: