facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

06 – PIR is energiezuinig

PIR is energiezuinig

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat de productie van PIR energiezuinig is. Simpelweg omdat er geen intensieve warmte nodig is om PIR te produceren. En dat is heel goed voor het milieu. Als je slim bent, kies je voor PIR.

Wie een bezoek brengt aan een van de vele PIR isolatiefabrieken, zal direct iets opvallen: er zijn geen schoorstenen te bekennen. Dit komt omdat de productie van PIR een verbrandingsvrij proces is. Voor het maken van PIR isolatie is dus geen extreme hitte nodig.

Het grote voordeel van kunststof isolatie als PIR, is dat het materiaal zichzelf vormt in een chemische reactie. Zodra de voor deze reactie benodigde componenten vanuit de spuitkoppen in de productieruimtes samenkomen, ontstaat het hoogrendementsschuim direct. Even laten afkoelen en het product is klaar. PIR is dus niet alleen een energiebesparend product, het is ook energiezuinig geproduceerd.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over de productie en eigenschappen van PIR zie je onderstaande video:

Uitgebreidere informatie over het integrale milieueffect van het  gewicht en de isolatiewaarde van PIR vind je via onderstaande link:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: