facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

02 – PIR blijft intact bij brand

PIR blijft intact bij brand

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat PIR alleen aan de brandzijde verkoolt. Het achterliggende materiaal wordt zo beschermd tegen verdere aantasting. Als je slim bent, kies je voor PIR.

Volledig onbrandbare materialen bestaan niet. Elk materiaal levert in meer of mindere mate een bijdrage aan de energie van een brand en ontbrandt bij een bepaalde temperatuur. Maar er zit wel een concreet verschil tussen materialen in hoe het zich gedraagt als er brand uitbreekt: sommige materialen blijven na ontsteking branden en kunnen hierdoor bijdragen aan het sneller verspreiden van een brand. De kans dat de brand escaleert is bij dat soort materialen een stuk groter.

Gelukkig zijn er ook materialen die ervoor zorgen dat het vuur zich juist minder snel verspreidt. Door de unieke celstructuur van PIR verkoolt het in geval van een brand. Deze koollaag biedt bescherming voor de materialen die zich onder de PIR-plaat bevinden. Daarnaast is PIR zelfdovend; het materiaal heeft de energie van een brand nodig om te branden maar zal zichzelf niet in brand houden. Beide eigenschappen van PIR zorgen ervoor dat het vuur zich minder snel verspreidt.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over de brandveiligheid van PIR vind je via onderstaande link:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: