facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

10 – PIR is beloopbaar

PIR is beloopbaar

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat PIR heel goed beloopbaar is. Door de hoge drukvastheid van PIR plaats en onderhoud je installaties probleemloos. Ideaal voor daken met PV-panelen. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee. Als je slim bent, kies je voor PIR.

We zitten midden in een energietransitie. Dit betekent dat energiezuinig wonen steeds belangrijker wordt. Goed isoleren is daar een cruciaal onderdeel van. Maar met alleen goed isoleren ben je er nog niet. Het is namelijk ook belangrijk om zoveel mogelijk energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Bijvoorbeeld door het installeren en gebruiken van duurzame airco-units of zonnepanelen.

Dit soort installaties moet doorgaans op het dak geïnstalleerd worden. Daarom is de beloopbaarheid van het dak belangrijk. PIR-isolatie is in vergelijking met andere isolatiematerialen relatief dun en licht en heeft een hoge isolerende werking. Hierdoor legt het weinig druk op de bouwconstructie. PIR-isolatiemateriaal kent een hoge druksterkte, wat de beloopbaarheid van daken verhoogt. Daarmee voorkomt PIR-isolatie het indeuken van daksystemen.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over de toepassing en beloopbaarheid van van PIR op platte daken vind je via onderstaande links:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: