facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

09 – PIR is slank

PIR is slank

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat door de optimale isolatiewaarde van PIR je zeer slank kunt isoleren. Dunnere constructies met minder materiaal. Meer ruimte, minder milieu-impact. Als je slim bent, kies je voor PIR.

De isolatiewaarde van isolatiematerialen heet ook wel de Lambda-waarde en wordt berekend in de thermische weerstand. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de warmte geleid wordt. Bij een betere geleiding van de warmte, isoleert het materiaal minder goed. Voor de isolatie van een gebouw is het dus goed als de Lambda-waarde zo laag mogelijk is.

Waar andere materialen al snel een Lambdawaarde van 35 hebben, heeft PIR-isolatie een Lambdawaarde van 22 en behoort daarmee tot de absolute top. Dus kun je  met PIR veel slanker  isoleren dan met andere isolatiematerialen. Laten we gevelisolatie als voorbeeld nemen. Voor een gangbare isolatiewaarde van 4.5, heb je met PIR slechts 10 cm dikte nodig. Met een ander materiaal kom je al snel aan 16 cm. Ruim 50% dikker dus. Dat leidt onvermijdelijk ook tot meer gebruik van andere materialen. Want voor een dikkere gevel is een bredere fundering nodig en dat betekent weer meer gebruik van bijvoorbeeld beton, kozijnen, dakaansluitingen. En minder materiaal betekent minder belasting op het milieu.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over het effect van slank isoleren met PIR op de integrale milieuprestatie van een gebouw vind je via onderstaande link:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: