Vloeren isoleren met PU

PU biedt uitstekende oplossingen voor de gehele gebouwschil. Ook voor vloerisolatie biedt PU tal van oplossingen.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie biedt een belangrijke bijdrage aan de totale energiebesparing van je woning. Doordat je toch altijd contact hebt met de vloer, is vloerisolatie veelal een sterk comfort verhogende toepassing van PU isolatie. In nieuwbouw worden vloeren standaard geïsoleerd , maar je kan je vloer ook perfect na-isoleren met PU isolatie.

De voordelen van PU vloerisolatie op een rijtje:

  • Comfort: de vloer is gemiddeld 3 tot 5 graden warmer
  • Energiebesparing / minder CO2 uitstoot
  • Korte terugverdientijd
  • Draagt bij aan een prettig binnenklimaat
  • Kan zelfs in een natte kruipruimte worden toegepast
  • De woning krijgt een hoger energielabel en wordt zo meer waard

Verschillende methoden vloer isoleren

Bij het isoleren van vloeren maak je de keuze tussen, op of onder de vloer isoleren. Indien je een kruipruimte hebt, kan je je vloer eenvoudig met gespoten PU aan de onderkant laten isoleren . Heb je geen kruipruimte, dan zijn er afhankelijk van de omstandigheden nog mogelijkheden met isolatieplaten op of onder de vloer. In nieuwe woningen wordt isolatie standaard onder de vloer verwerkt.

Warmteweerstand

Door de uitstekende isolerende eigenschappen van PU isolatie is het geen enkel probleem om aan de minimale isolerende prestaties die de wet stelt te voldoen. Feitelijk adviseren wij een betere isolatiewaarde toe te passen wat eenvoudig haalbaar is met PU isolatie. Sterker nog, PU isolatie scoort ook beter door andere eigenschappen als beloopbaarheid en vochtwerendheid.

Het isoleren van vloer of kruipruimte met PU isolatie is zeer rendabel. Het kan snel aangebracht worden, de waarde van je huis stijgt en je bespaart energie. Bovendien verhoog je je wooncomfort. Waarom zou je dan niet voor PU als vloerisolatie kiezen?

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: