facebook

Als je slim bent, kies je voor PIR

04 – PIR gaat langer mee dan het gebouw

PIR gaat langer mee
dan het gebouw

Slimme mensen denken na. Kijken naar feiten en niet naar meningen. En feit is dat PIR een langere levensduur heeft dan die van het gebouw. Vervanging van de isolatie is dus niet nodig. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee. Als je slim bent, kies je voor PIR.

Het is niet vanzelfsprekend dat de isolatie van een gebouw nooit vervangen hoeft te worden. Veel van de materialen waaruit een gebouw is opgebouwd zijn gaandeweg aan vervanging toe, isolatiemateriaal is er daar vaak één van. Op het moment dat isolatie zijn belangrijkste karakteristieken verliest, is het belangrijk om deze te vervangen. Doe je dit niet? Dan verbruikt het gebouw steeds meer energie en zal het een stuk minder comfortabel zijn om er te verblijven.

PIR beschikt over karakteristieken die de noodzaak van vervanging zeer lang uitstellen. Eigenschappen zoals druksterkte, vochtwerendheid en dimensionale stabiliteit verzekeren namelijk een levensduur van minstens vijftig jaar. Dat is langer dan de levensduur van de meeste gebouwen. De PIR-isolatie in je gebouwschil blijft tijdens de levensduur van een gebouw gegarandeerd vocht-, schimmel- en rotvrij. Daarnaast blijft de ongeëvenaarde isolatiewaarde van PIR behouden en kun je deze ook weer makkelijk hergebruiken in een ander gebouw.

Wie slim is, kiest voor PIR

Uitgebreidere informatie over de lange levensduur van PIR vind je via onderstaande link:

Uitgebreidere informatie over het integrale milieueffect van het  gewicht en de isolatiewaarde van PIR vind je via onderstaande link:

Wilt u meer informatie, neem dan contact op: