facebook

D66 op werkbezoek bij NVPU

Op maandag 3 oktober legde D66-Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar een werkbezoek af bij de NVPU. Hij was er getuige van dat de firma Pluimers Isolatie, een van de bedrijven die zijn gecertificeerd voor het verwerken van gespoten PURschuim, dit isolatiemateriaal aanbracht bij een woning in Leiderdorp. Namens de NVPU gaf directeur André Meester een toelichting op het aanbrengen van het materiaal, en de richtlijnen die gelden voor een veilige toepassing ervan.

Aansluitend aan de demonstratie spraken Boulakjar en Meester over andere onderwerpen gerelateerd aan polyurethaanisolatie. Het ging daarbij onder meer over brandveiligheid van gevels. Aan de hand van videobeelden kreeg het D66-Kamerlid te zien hoe constructies met verschillende vormen van isolatie zich gedragen bij brand. Een ander onderwerp dat de revue passeerde was een recent uitgevoerd onderzoek naar het effect van isoleren op milieu en klimaat, en naar de milieu-impact van de verschillende vormen van isolatie. Dit onderzoek is in opdracht van de NVPU uitgevoerd door Develop Inc.

Lees meer:

NII reactie nav Zembla

De NII heeft met verbazing gekeken naar de uitzending van Zembla op donderdag 6 mei 2021 over de brand in 2017 in de Londense…