Polyurethaan en het milieu

/Polyurethaan en het milieu
Polyurethaan en het milieu 2014-10-17T10:22:58+00:00

Vooral als het gaat om duurzaamheid, kun je niet om polyurethaanisolatie heen. Het geeft niet alleen een forse energie- en kostenbesparing in het dagelijkse gebruik, maar scoort ook uitstekend in het energieverbruik binnen de gehele productiecyclus. Op basis van de levenscyclusanalyse (LCA) presteert polyurethaanisolatie zelfs zeer goed.

Polyurethaan is een volstrekt inert materiaal. Het scheidt geen gassen uit en is volstrekt reukloos. Het milieu wordt ontzien en het broeikaseffect wordt effectief tegengegaan. Het bevat geen schadelijke of giftige stoffen en gassen.

Verder kan het materiaal niet verdrogen, verstoffen of rotten door schimmels en in tegenstelling tot veel andere isolatiematerialen is polyurethaan geen voedselbron voor insecten en muizen. Polyurethaanisolatie is bovendien vormvast en kan niet inklinken en wegzakken. En, niet onbelangrijk, polyurethaan bevat absoluut geen vezels en kan zonder speciale voorzieningen op maat worden gesneden en verwerkt.

Polyurethaanisolatie heeft dankzij deze bijzondere eigenschappen, met behoud van energieprestaties, een lange levensduur.