Comfort

/Comfort
Comfort 2016-10-26T10:31:53+00:00

 

Mensen besteden meer dan 90% van hun tijd in gebouwen. Het is dan ook belangrijk dat aandacht wordt besteed aan het comfort van het binnenklimaat.

Isolatiemateriaal speelt niet alleen een belangrijke rol bij het verminderen van het energieverbruik van nieuwe en bestaande gebouwen, het draagt ook bij aan een comfortabel gevoel van de bewoner van een woning of de gebruiker van een gebouw.

In een goed geïsoleerde woning of gebouw heeft men geen last van tocht, koude voeten of een onaangename koudeval die optreedt bij slecht geïsoleerde raampartijen.

Een goed geïsoleerde woning voelt in de winter behaaglijk en warm aan, terwijl in de zomer veel genoegen wordt beleefd aan het feit dat bij zeer zonnige dagen de isolatie de warmte juist buiten houdt.

Bedacht moet worden dat zodra men een gebouw isoleert er kans bestaat op verhoogde luchtdichtheid. Overmatige condensvorming bijvoorbeeld kan dan ongewenste effecten voor het binnenklimaat met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk om na het aanbrengen van isolatie er zeker van te zijn dat voldoende ventilatie aanwezig is.